Kaniutek Opublikowano 26 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2018 (edytowane) Witajcie, dawno temu zarejestrowałem się na tym forum. Nigdy nic nie pisałem, czytałem, czytałem. Przeczytałem bardzo dużą część forum, niestety nie wszystko. Jestem doswiadczonym fermentatorem, ale moje doświadczenia ograniczały sie dotąd tylko do win owocowych i cukrowych . Jeszcze więcej stworzyłem nalewek. Przyszedł ten dzień, kiedy zabieram się za swoją pierwszą warkę. Niestety, z poprzedniego profilu nie jestem w stanie, ani zadać pytania, ani założyć tematu, ani kompletnie nic. Nie chce mi sie zawracać głowy obsłudze, ani tracic swojego czasu. Moge usiąść do komputera, wtedy kiedy mogę, jest więc to zawsze ukradziony czas, z czasu, który mogłem przeznaczyć czemuś innemu. A ponieważ tamten profil jest martwy i nieużywany uznałem, że założę nowy. Przyznaję się otwarcie. Nie wiem, czy za coś takiego jest tutaj gilotyna. Mam nadzieję, że czynny żal oszczędzi moją głowę. Nie wynika to z braku szacunku do innych. Przez lata administrowałem dwóm forom internetowym i doskonale rozumiem zjawiska, kiedy wpada świeżak między dziadków i pyta o to samo, o co pytało tysiąc podobnych świeżaków. Postaram się uniknąć podobnych zachowań, ale wiem, ze pewnie już gdzieś padały odpowiedzi na moje pytania, ale ani szukajka, ani moja wielomiesięczna, lektura ich nie znalazły. Więc pewnie zapytam o jakąś totalną oczywistość (zresztą mam zamiar taki, dlatego się odzywam). Reasumując, witam się serdecznie z Wami. Na imię mam Mirek i jestem zwykłym "Mirkiem". Jeszcze nic nie uwarzyłem, ale w weekend będę warzył swoje pierwsze w życiu piwo. Mieszkam pod Warszawą, przed moim domem często rośnie kukurydza, której po zbiorach zostanie zawsze tyle, że można to cichcem pozbierać, prześrutować i zatrzeć. Może nie od razu na piwo, bo nie lubię w piwie posmaków kukurydzianych, ale można przecież inne rzeczy robić z takiej kukurydzy. Edytowane 26 Października 2018 przez Kaniutek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się