kretu Opublikowano 21 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 W sobotę warzyłem Koelsha mocno nietypowego bo z racji polowych warunków nie mierzyłem wagi słodów dokładnie końcowego blg ani ile wyszło. No nic wyszło ok 25l 14°Blg i ciemne jak nie wiem. Zadałem drożdżami Zymoferm Kolesh po 36h nic więc zadałem jakieś suche które mi kiedyś zostały kolejne 12h i nic. Już nie mam czego dodać... Że nie miałem z czego starteru zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Jak chcesz, to podjedz jutro do mnie do pracy, to dam ci gestwe weihenstephanow, ktore wlasnie dostalem od stonerka. Obawiam sie jednak, ze po takim czasie masz na 98% infekcje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kretu Opublikowano 22 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Dzięki ale już w końcu coś ruszyło to chyba >60h czekania na start fermentacji. Więc coś mi mówi że kolejne piwo będzie niewypałem już cholera 3 pod rząd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi