Skocz do zawartości

Wykorzystanie pozostałych po warzeniu słodów


Adrian Siedlarski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie piwowarów. :) jestem początkujący w temacie i nie chce niczego szyć z głowy, dlatego proszę o pomoc. Pozostało mi trochę surowców, w razie potrzeby dokupie co bedzie trzeba. Jeżeli ktoś ma pomysł na recepturę to bardzo proszę o pomoc:

2kg pale ale

800g monachijski

700 biscuit

500g carafa II

900g carahell

+ gęstwa us-04 i suchary us-05 (najlepiej zużyć gęstwe) 

I chmiele po 30g: chinook mosaic, centennial i hersbrucker

Jak narazie zrobiłem, ipe, black ipe, FAH i stouta. Oddaje się w wasze ręce. Może jakieś ciemniejsze piwo, ale niekoniecznie stout? 

Edytowane przez Adrian Siedlarski
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.