Sojer Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Dziś wpadł mi do głowy karkołomny pomysł, by brzeczkę zaszczepić dwoma rodzajami drożdży. Chodzą mi po drodze Safale S-33 i US-05. Czy ktoś kombinował w ten sposób? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Dziś wpadł mi do głowy karkołomny pomysł, by brzeczkę zaszczepić dwoma rodzajami drożdży. Chodzą mi po drodze Safale S-33 i US-05.Czy ktoś kombinował w ten sposób? W mojej ostatniej warce nie ruszyły (albo za późno) Irish Ale ze starej gęstwy i zadałem ją połową US-05 i połową S-04 (jakieś końcówki stare). Co z tego wyjdzie to się okaże, ale zapowiada się nieciekawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Myślę, że wygrają silniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 27 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Myślę, że wygrają silniejsze. No też tak sobie kombinowałem. Jak z mrówkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Dziś wpadł mi do głowy karkołomny pomysł, by brzeczkę zaszczepić dwoma rodzajami drożdży. Chodzą mi po drodze Safale S-33 i US-05.Czy ktoś kombinował w ten sposób? A w jakim celu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 28 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 A w jakim celu ? Przekombinowania ze smakami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Czytałem o tym w BYO. Trzeba jednak wiedzieć, co się chce osiągnąć - np. lepszą flokulację dodając drożdży łatwo opadającyh do pylistych, czy lepszą redukcję dwuacetylu mieszając szczep dający piwo bogate w uboczne produkty fermentacji z neutralnymi, produkującymi czysty profil. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się