Radi_wroc Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Witam, Zapytam się bardziej doświadczonych i obeznanych ze sprzętem kolegów czy warto restaurować krany z fotek. Są to kilkunastu lub więcej letnie mosiężne krany Celi. Do wymiany na pewno wszystkie uszczelki (jakikolwiek namiar będzie pomocny), lecz pytanie główne to czy uda się je wyczyścić dokładnie w środku. Wżerów nie widzę jednak jakieś naloty, patyny i innych mało apetycznych złogów jest pełno. Do wymiany są również końcówki plastikowe (wkręcane). Ogólne pytanie czy będzie to możliwe i później do zdrowego użytku? Poszukuję również rozet pasujących do kolumny ceramicznej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Miałem też tak ubrudzone krany, najpierw gorąca woda plus sporo oxi, później gorąca woda i sporo kwasku cytrynowego i prawie jak nowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radi_wroc Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Dzięki za radę, jak dla mnie wyszło bardzo dobrze. Poniżej to co udało się uzyskać, jednak do założonego projektu kompensatory okazały się za długie. Może ktoś będzie zainteresowany nimi w dziale handlowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 (edytowane) Ten element też można odkręcić: Jeśli tylko to Ci przeszkadza to możesz spróbować wymienić na coś krótszego. EDIT: sorry, myślałem że jako kompensator rozumiesz tą dźwigienkę, teraz widzę że nie o to chodziło. Edytowane 4 Kwietnia 2019 przez bart3q Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi