rafi123 Opublikowano 7 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 (edytowane) Cześć, Mam nietypowy problem z moim piwem. Jak jest ciepłe to wychodzi z butelki, ale w sumie tylko jak sie podważa kapsel. Jak się go otworzy to lekko gazuje i by wyszło, ale nie ma problemu z przelaniem do kufla czy nawet wypiciem z butelki. A jak się podważa kapsel to tak jakby reakcja była mocniejsza. Miał ktoś taki problem? @Edit Piwko to APA, drożdże to FM54 Gorączka Kalifornijska. Widze, że luźny osad jest na dnie, czy to możliwa przyczyna? Edytowane 7 Maja 2019 przez rafi123 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sredstvom Opublikowano 7 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 (edytowane) Duzo surowca na refermentacje dales? Chmieliles na zimno? Moze chmieliny sie paletaja po butelce? edit: literowka... Edytowane 7 Maja 2019 przez sredstvom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c64club Opublikowano 7 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 Przy chmieleniu trza uważać. Gushing/gejzer może się pojawić nawet w piwie niechmielonym na zimno, wystarczą naprawdę drobne chmieliny z warzenia (niestety, sprawdzone osobiście). Tę warkę podawaj z butelek z lodówki. Wiem, traci na smaku albo trzeba czekać aż się ogrzeje do temp bliżej pokojowej. W następnej zrób porządną filtrację i będzie świetnie. Ja się pozbyłem problemu chmieląc w hop stopperze uszytym z siatki nylonowej 150 mikrometrów z ebaya. Recyrkulacja kubkiem 1l, od jakiegoś czasu pompą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi