JacekKocurek Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Kolor czarny jak smoła. Nagazowanie niezbyt duże, takie jak powinno być. Piana wysoka, gęsta, brązowa, dość szybko opadająca. W zapachu dominuje słód i aromat skórki chleba. W smaku słodycz i lekka kwaskowatość oraz smak suszonych śliwek. Goryczka słaba, przyjemnie równoważy słodową słodycz, nie pozostaje na finiszu. Alkohol wyczuwalny w smaku na samym końcu a i to bardzo słabo choć piwu mocy nie brakuje. Bardzo udany porterek, bardzo . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Cieszę się że smakowało, choć dla mnie jakiś cierpki, raz nawet smaczki czekoladowe i kawowe, później się straciły. Może brakuje mu czasu - zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabi Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 (edytowane) Dzięki pieron ! Miałam okazję ostatnio degustować to piwo . Zgodzę się z Jackiem, że to : " Bardzo udany porterek, bardzo". Edytowane 7 Czerwca 2010 przez Gabi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Cieszę się że smakowało, choć dla mnie jakiś cierpki, raz nawet smaczki czekoladowe i kawowe, później się straciły.Może brakuje mu czasu - zobaczymy. Faktycznie spodziewałem się ich więcej. Może czekolady by się dało trochę doszukać ale piłem je po Twoim Dry Stoucie a ten jest baaardzo czekoladowy. Ale te suszone śliwki bardzo fajny efekt dają. Użyłeś wędzonego słodu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rex5555 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Podłączam się pod powyższe dobre opinie Przyznam, że zawse miałem jakoś obrzydzenie do porterów, ze wzgledu na Żywiec Porter, ale ten wyśmienity Piwoszem i degustatorem nie jestem, ale smaczny, słodki, a alkoholu prawie nie czuć. Dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi