Bartek Byczek Opublikowano 5 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 Witam, mam pytanie mianowicie chciał bym w miarę szybko ochłodzić brzeczkę po zacieraniu, i wpadłem na pomysł żeby użyć do tego schładzarki typu Cornelius Concord lub innej podobnej, czy to ma sens? Czy takie schładzarki nie nadają się do płynów z tak wysoką temperaturą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 5 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 29 minut temu, Bartek Byczek napisał: Witam, mam pytanie mianowicie chciał bym w miarę szybko ochłodzić brzeczkę po zacieraniu, i wpadłem na pomysł żeby użyć do tego schładzarki typu Cornelius Concord lub innej podobnej, czy to ma sens? Czy takie schładzarki nie nadają się do płynów z tak wysoką temperaturą? Chcesz przepuścić gorąca brzeczkę przez schładzarkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Byczek Opublikowano 5 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 Dokładnie tak, nigdy nie miałem odczynienia z takim urządzeniem dlatego pytam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 5 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 Ile litrów brzeczki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Byczek Opublikowano 5 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 Tak jak na jedną warkę, koło 20l. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 5 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 Bank wody lodowej może być zbyt maly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Byczek Opublikowano 5 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 Czyli rozumiem ze najszybszym sposobem na schłodzenie brzeczki będzie wymiennik ciepła? przyjmując stosunek ceny do jakości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 7 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2019 W dniu 5.06.2019 o 14:29, Bartek Byczek napisał: Czyli rozumiem ze najszybszym sposobem na schłodzenie brzeczki będzie wymiennik ciepła? przyjmując stosunek ceny do jakości? Jeśli chodzi o oszczędzanie wody to można tak: https://youtu.be/qpoo1T6G42E?t=58 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi