Marchelli Opublikowano 29 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 Witam, przerabial ktos takie cos, zamowilem wezownice do hermsa, ktora przyszla z takimi zlaczkami.skrecanymi, i w srodku sa 2 pierscienie uszczelniajace do skrecania czy jakos tak.Ogolnie znam zasade jak to skrecic, ale zawsze mialem do vzynienia tylko z jednym pierscieniem, a tu sa 2 takie jak widac na zdjeciu. Czy mam je uzyc obydwa? Najpierw ten wyzszy stozkiem do wewnatrz, i pozniej ten niski jako docisk? Wysłane z mojego H9436 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 29 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 Aliexpress widzę też miałem zagwozdke. Ogólnie kolejność zakładania na nieuzbrojony wąż jest taka: nakrętka kontrującą, później na wąż naciagasz większy pierścień stożkiem w kierunku zakuwanej części węża, później dajesz mały pierścień analogicznie jak wyzej Marchelli 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marchelli Opublikowano 29 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 Majfrendy nigdzie nie dali instrukcji, caly czas myslalem ze odwrotnie, najpierw ten maly, poz iej duzy, ale faktycznie ten maly ma.taka fazke jakby ktora pasuje w srubunek, no dobra, czyli zrobie tak jak.piszesz, dzieki za szybka pomocWysłane z mojego H9436 przy użyciu Tapatalka Robert87 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marchelli Opublikowano 29 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 Czyli tak ma.byc ok?Wysłane z mojego H9436 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 29 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 Dokładnie jak na obrazku:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 30 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Działa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiwoLab Opublikowano 30 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 W dniu 29.06.2019 o 20:12, Marchelli napisał: Witam, przerabial ktos takie cos, zamowilem wezownice do hermsa, ktora przyszla z takimi zlaczkami.skrecanymi, i w srodku sa 2 pierscienie uszczelniajace do skrecania czy jakos tak. Ogolnie znam zasade jak to skrecic, ale zawsze mialem do vzynienia tylko z jednym pierscieniem, a tu sa 2 takie jak widac na zdjeciu. Czy mam je uzyc obydwa? Najpierw ten wyzszy stozkiem do wewnatrz, i pozniej ten niski jako docisk? Zamień pierścienie oringami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marchelli Opublikowano 1 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 Ale oringi sa identyczne, tam nie ma roznicy ktory gdzie, jeden z zewnatrz, drugi od srodkaWysłane z mojego H9436 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 1 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 Zamiast metalowych pierścieni dać oring;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiwoLab Opublikowano 1 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 Jeżeli koniecznie chcesz użyć pierścienia zaciskowego zrób jak poniżej. Ja stosuję oringi i jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marchelli Opublikowano 1 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 No to zes doradzil.... To co mam teraz robic? Ja bym chcial to skrecic porzadnie i zostawic tak, bez kombinowania, no i teraz nie wiem w koncu czy ten maly pierscien tu czy tu dacWysłane z mojego H9436 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiwoLab Opublikowano 1 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 To okulary załóż jak nie widzisz jak dać pierścienie!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marchelli Opublikowano 1 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 Nie no widze dobrze, kwestia tylko ze mam teraz 2 sprzeczne informacje jak to zrobicWysłane z mojego H9436 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiwoLab Opublikowano 1 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 A skąd masz dwie sprzeczne informacje? Czy ode mnie? Pokazałem prawidłowy sposób montażu i zastosuj go. Stosując pierścienie nakrętki zostaną na stałe na wężownicy, stosując oringi można to wszystko rozebrać. Nieraz jest to przydatne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marchelli Opublikowano 2 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2019 Ok, a skad wziasc takie oringi? Romiar 13x2 bedzie dobry?Wysłane z mojego H9436 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiwoLab Opublikowano 2 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2019 https://www.oring.pl/ Oringi super sprawdzają się tam, gdzie coś często demontujemy, przykładowo wylewkę w mlt. Nie musimy nawet odkręcać nakrętki, wyciągamy po prostu rurkę. Wielkość oringów dobieramy do wielkości złączki i rurki. W przypadku wężownicy w hlt wykorzystaj jednak pierścienie zgodnie z podanym wyżej przeze mnie prawidłowym sposobem montażu. Wężownicy w hlt nie ma potrzeby demontować i będzie to solidne wykonanie. Poniższy schemat wyjaśnia celowość zastosowania dwóch pierścieni. Marchelli 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi