Helcik Opublikowano 1 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 Witam. Moze ktos poradzic na temat tego przepisu ? Chce uzyc surowce ktore mam w domu wiec w mojej glowie powstalo cos takiego: American yellow stout Gęstość 15.4 BLG ABV 6.5 % IBU 36 SRM 30.7 Rozmiar warki Oczekiwana ilość gotowego piwa 20 L Surowce fermentujące Ziarno Weyermann - Pale Ale Malt 5 kg Ziarno Płatki owsiane 0.5 kg Ziarno Weyermann - Carafa special II 0.25 kg Ziarno Jęczmień palony 0.3 kg Ziarno Caraaroma 0.2 kg Chmiele Gotowanie Target 25 g 60 min 10.5 % AA Gotowanie Amarillo 10 g 10 min 9.5 %AA Aromat (koniec gotowania) Amarillo 15 g 20 min 9.5 %AA Na zimno Amarillo 50 g 4 dni 9.5 % AA Drożdze US-05 Zacieranie 60 min - 65ºC 10 min - 78ºC Czekam na opinie, rady. Pozdrawiam Tomasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się