arek_s81 Opublikowano 14 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 Cześć koledzy. Szybkie pytanie: APA 13blg na fermentacji stoi już 2 tygodnie, start fermentacji w 16st, teraz sterownik trzyma temperaturę na 19st. Wyjeżdżam na kolejne 2 tygodnie i co będzie lepiej: zostawić w tych 19st do końca czy może ustawić jeszcze kilka dni w 19 a później puścić lodówkę już bez kontroli temperatury? Drożdże US-05, zasyp 98% pale ale, 2% carapils. Blg sprawdzane i już się nie zmienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marchelli Opublikowano 14 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 Zlej znad osadu i zostaw w lodowce, dalbym nawet lekko nizsza temperature, ladnie bedzie wyklarowane jak wrociszWysłane z mojego SGP621 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się