garczek Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 Jakiej minimalnej pojemności powinienem mieć garnek do chmielenia ekstraktów wes-a ?? Na chwilę obecną największy mam 4l i się zastanawiam czy to nie za mało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiuu Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 4l ? To co ty chcesz zrobić? Jak już nie masz nic to zrób wywar chmielu w wodzie w tych 4 i wlej do fermentatora razem z ekstraktem uzupełnij przegotowaną wodą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Do robienia piwa z ekstraktu z chmieleniem jednak zaopatrzyłem się już w garnek 30l... Przyda się na później. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasspar Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Ja pare dni temu chmieliłem brunatne Ale z ekstraktów i Ci powiem, że garnek 20l to będzie tak minimum, niektórzy próbują chmielić w kilku oddzielnych naczyniach ale to nie jest dobry pomysł. kup duży gar ze 30 l będziesz miał na przyszłość na pewno się nie zmarnuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi