Kamil Madej Opublikowano 17 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Dzień dobry, Poszukuję kolumny (3 krany), najlepiej miedzianej, która nie zabije finansowo. Z kolumny mają być serwowane piwo, prosecco, cydr i wino - zamiennie. Jest taka możliwość, aby krany były uniwersalne? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marchelli Opublikowano 17 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Jest taka mozliwosc, chociaz wykonanie takiej z miedzi to bardzo drogi pomysl, aktualnie jestem na etapie malowania konstrukcji do tego nalewaka, zamiennie mozna uzywac kegow cornelius, albo duzych kegpetow do 30lWysłane z mojego SGP621 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Madej Opublikowano 19 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 (edytowane) Wygląda dobrze O coś takiego chodzi: Dopiero raczkuję w temacie i z tych trzech kranów jeden może być do wina, a dwa piwo/prosecco/cydr. Czy tak będzie łątwiej to rozgraniczyć? Jaka jest różnica między kranami lejącymi gazowane i niegazowane? Piwo faktycznie będzie raczej w PET. Ewentualnie mogę zrezygnować z wina i lać tylko piwo/prosecco/cydr, jeśli to ułatwi jakoś temat. Pozdrawiam. Edytowane 19 Września 2019 przez Kamil Madej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marchelli Opublikowano 19 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 Raczej nie bedzie tu roznicy, tyle.tylko ze potrzebny jest co2 do przepchania plynu, co w gazowanych napojach nie robi zadnego problemu, przy winie moze sprawic ze po paru dniach bedzie gazowane.Problem jest taki ze wykonanie takiego kranu, nawet na 2, taki co pokazalem na zdjeciu, to nie wielki koszt w porownaniu do takiego miedzianego.mozna by zrobic z rury fi54, i ograniczyc sie do lutowanych polaczen, czyli bez tych skrecanych kolnierzy, ale sam material to mysle ze 1000pln spokojnie bedzie kosztowal, do tego krany, instalacja, kegi i reszta.Dlatego wybralem normalne rury stalowe, czarne, ladnie wyglada, mozna by sie pokusic o cos takiego z nierdzewki, ale wtedy trzeba by oddac na elektropolerowanieWysłane z mojego H9436 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi