rafi123 Opublikowano 22 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2019 Cześć, Wczoraj warzyłem piwo i zapomniałem dodać 600 gram cukru na ostatnie 15 min gotowania, dzisiaj sobie to uświadomiłem. Drożdże już pracują. Zostawić tak jak jest czy przegotować ten cukier, schłodzić i wlać do brzeczki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanielN Opublikowano 22 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2019 24 minuty temu, rafi123 napisał: Cześć, Wczoraj warzyłem piwo i zapomniałem dodać 600 gram cukru na ostatnie 15 min gotowania, dzisiaj sobie to uświadomiłem. Drożdże już pracują. Zostawić tak jak jest czy przegotować ten cukier, schłodzić i wlać do brzeczki? Możesz śmiało dodać. Możesz też zostawić jak jest. Jak zrobisz tak będzie dobrze Jeżeli zdecydujesz się na dodanie cukru to po ostudzeniu nie zapomnij również zdezynfekować rąk i fermentora przy klapie. Jako, że drożdże już bardzo widocznie pracują to staraj się nie napowietrzać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się