Skocz do zawartości

Dodatek cukru do piwa


rafi123

Rekomendowane odpowiedzi

24 minuty temu, rafi123 napisał:

Cześć,

Wczoraj warzyłem piwo i zapomniałem dodać 600 gram cukru na ostatnie 15 min gotowania, dzisiaj sobie to uświadomiłem.

Drożdże już pracują.

Zostawić tak jak jest czy przegotować ten cukier, schłodzić i wlać do brzeczki?

Możesz śmiało dodać. Możesz też zostawić jak jest. Jak zrobisz tak będzie dobrze :)

Jeżeli zdecydujesz się na dodanie cukru to po ostudzeniu nie zapomnij również zdezynfekować rąk i fermentora przy klapie. Jako, że drożdże już bardzo widocznie pracują to staraj się nie napowietrzać.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.