Gość Opublikowano 30 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 Zawsze to danie robię po powrocie z grzybów...szczególnie kiedy dużo się ich nazbierało. Dobra...zacznijmy od tego że do tego dania najlepsze są maślaki. Wiadomo im mniejsze tym lepsze. Mogą być też inne, ważne żeby nie było zbyt dużo dużych grzybów. Ok...wiadomo maślaczki obieramy ze skóry kroimy w kostke. Wcześniej na oleju zeszklić cebulę pokrojoną w kosteczkę. Ważne żeby zrobić to przed dodaniem grzybów. Kiedy cebula ładnie się zeszkli dodajemy grzyby. Dodajemy soli i pieprzu. Na pełną dużą patelnię dodać soli około 4 srogie szczypty(w razie co dodać pod koniec duszenia gdyby okazało się to za mało) Na wolnym ogniu dusić przez około 20-25min co jakiś czas mieszając. Na sam koniec można dodać z srogą łyżkę śmietany. Ja osobiście lubię jest takie grzyby z chleb ale można podać z makaronem, ziemniakami czy kaszą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się