ireneuszj69 Opublikowano 31 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 Przepis na porter bałtycki. Piwo zajęło 1 miejsce w X Częstochowskim Konkursie Piw Domowych 2019 i 6 miejsce w IX Międzynarodowy Cieszyński Konkurs Piw Domowych 2019 Słody: Palę Ale 3 kg Brown 0,5 kg Karmel pszen. 0.2 kg Czekoladowy jasny 0.2 kg Czekoladowy ciemny 0, 1 kg Zacierania 68 stopni 1 godz. Dodać czekoladowy podgrzać do 76 stopni. Chmiel: Lubelski 20 gram 1 godz. Hallertauer trad. 10 gram 15 min. Gotowanie 1 godz. Chłodzenie około 1.5 godz. Droździe W34/70 Fermentis Fermentacja w 12 C Burzliwa 1 miesiąc cicha 2 tygodnie. Wyszło 14 butelek Blg początkowe 19.8 końcowe 7.8 alk 7.56. ibu 35. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się