Ituriel Opublikowano 29 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Więc piątek stał mi się niedzielą... Pytanie, butelki miałem umyte jakiś czas temu, teraz tylko chciałem je dezynfekować i tu pytanie, bo mam piro potasu - on dezynfekuje oparami czy stykowo? Czytam przeróżne opinie na temat i jestem strasznie zamotany w tym. Nie wiem czy mam płukać, czy wstawiać do pustego fermentora i zakrywać żeby opary robiły swoje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepanq Opublikowano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Na przyszłość. Nie otwieraj fermentora. Zostaw to w spokoju na tydzień, później sprawdź blg. Każdym otwarciem niepotrzebnie utleniasz piwo. Bez obaw, jeśli dobrze napowietrzyles brzeczkę (polecam blender), zadasz drożdże w dobrej kondycji i trzymasz się odpowiedniej temperatury na pewno fermentacja pójdzie świetnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się