orion Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 (edytowane) Witam wszystkich piwowarów domowych! Swoja przygodę rozpocząłem właściwie nieświadomie po znalezieniu filmiku na YT o domowych piwowarach. Od tamtej pory mi to utkwiło w pamięci - własne piwo to jest to... Temat odstawiłem bo wydawało mi się że to jakaś futurystyka (jakaś kosmiczna maszyneria jest wymagana), ogromne koszta oraz niebywałe umiejętności. Ostatnio trafiłem na to forum i szok. Własne piwo - to jest REALNE ! Obecnie czytam zagorzale forum, wysnuwam wnioski odnośnie sprzętu jaki mam zamiar kupić oraz od czego rozpocząć itp. Będę się początkowo przymierzał do warzenia z kita Coopers , przy procesie zamienić cukier na miód naturalny. Kiedy się to zacznie zostanie wstawiony nowy temat w Piaskownicy Pozdrawiam L.K. Edytowane 1 Lipca 2010 przez orion Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Witamy JPD ma siłę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Z Marek pod Warszawą? A z resztą, co za różnica... Pozdrawiam z Wołomina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orion Opublikowano 23 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgoda Właśnie tak:beer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Witaj, Jak tam z warzeniem-wciąga powoli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orion Opublikowano 1 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Oczekiwanie na sprzęt... Oby to warzenie numer jeden nie okazało "kwaśną klapą", ale trening czyni mistrza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Stres związany z piwowarzeniem jest całkiem przyjemny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 2 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 Jednak nasz filmik odniósł sukces Witaj na forum i życzę samych udanych warek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orion Opublikowano 13 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Witaj,Jak tam z warzeniem-wciąga powoli? O tak - 1 warka zabutelkowana, kolejna już fermentuje. To nie jest zacieranie ale to już coś. Może za jakiś czas zacznę zacierać ale długa droga do tego. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi