roberto_g Opublikowano 28 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 Cześć, Zakończyłem właśnie wysładzania do RIS'a i wydajność wyszła mi ponad plan. W związku z tym chcę podzielić warkę na: ~ 22l. RIS, 21 blg. ~ 10 l. Stout, pewnie około 12 blg Nie mam drugiego gara do chmielenia więc chcę zrobić chmielenie jedno główne, a potem odlać 5l. do Stouta i rozcieńczyć z odlaną z wysładzania 5l. brzeczką 4blg. Nie wiem jak podejść do chmielenia. W oryginale na 24 l. RIS'a daję Columbus 29g. i Chinook 17g. Natomiast po rozcieńczeniu Stout będzie dwa razy mniej nachmielony od RIS'a. Czy to nie za mało? Dodam, że Stout w dużym stopniu dla żony, a ona lubi bardzo mało chmielone i gorzkie. Wiec może to będzie ok? Pozdrowienia, Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się