Lakiluk Opublikowano 21 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 Hej, ja mam pytanie o ten Silesian lager. Też go robiłem (moje pierwsze piwo). Jutro mija tydzień od nastawienia. Blg 1.5. W smaku wydaje się w porządku ale piwo nie jest przezroczyste jak klasyczny lager. Czy wg Was tak to piwo powinno wyglądać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 21 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 1 minutę temu, Lakiluk napisał: Hej, ja mam pytanie o ten Silesian lager. Też go robiłem (moje pierwsze piwo). Jutro mija tydzień od nastawienia. Blg 1.5. W smaku wydaje się w porządku ale piwo nie jest przezroczyste jak klasyczny lager. Czy wg Was tak to piwo powinno wyglądać? Lagerowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sumikk Opublikowano 21 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 Mój też tak wyglądał ale w smaku beznadziejny ? ale powoli w butelkach klaruje sie, u mnie blg też spadło do ok 1-1,5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lakiluk Opublikowano 21 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 11 minut temu, Sumikk napisał: Mój też tak wyglądał ale w smaku beznadziejny ? ale powoli w butelkach klaruje sie, u mnie blg też spadło do ok 1-1,5 A też było stosunkowo mocno nagazowane? Takie mam wrażenie... I nie wiem czy już zlewać do butelek czy jeszcze odczekać. Jak było u Ciebie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sumikk Opublikowano 21 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 Podczas pobierania do odczytu też miałem wrażenie że jest mocno gazowane, bąbelki moment się tworzyły na zanurzonej chochelce, lecz piwo po butelkowaniu po kilku dniach jest mało gazowane Ja moje w sumie w temp ok 20'c trzymałem prawie dwa tygodnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lakiluk Opublikowano 21 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 9 minut temu, Sumikk napisał: Ja moje w sumie w temp ok 20'c trzymałem prawie dwa tygodnie Już po butelkowaniu czy w fermentorze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sumikk Opublikowano 21 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 Od zadania drożdży fermentowałem ok dwóch tygodni. Zrobiłem próbę było ok 1blg to zlalem do butelek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się