PiterLD Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Cześć Mam problem dotyczący świeżo wystartowanego piwa z brewkitu, wczoraj około wieczoru uwodnilem drożdże (z zestawu) w temp 28,9°C , zmieszalem ekstrakt słodowy z 1 kg glukozy i zalalem wiaderko fermentacyjne. Minęło około 22 godzin od zalania i nie widziałem ani grama uciekającego CO2 z rurki fermentacyjnej. Mam pytanie co dalej robić,czy mam to otworzyć i dodać nowych drożdży,czy poczekać na jakieś oznaki ,,życia''. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pigmej Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się