Hyzy Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Witam, zamierzam niedługo zrobić piwo z brewkitu i pytanie takie małe do was, czy do tego brewkitu: https://www.malinowynos.pl/produkt/1020/brewkit-os-german-pils będę potrzebować dodatkowego ekstraktu słodowego, laktozy, czy wystarczy wlać go do fermentora razem z droźdzami i wodą? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OxyMoLot Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 z ekstraktem słodowym efekt będzie najbardziej zadowalający, o ile masz odpowiednie warunki do przeprowadzenia fermentacji pilsa. Jeśli już to glukozy nie laktozy. Przed zabraniem się za to piwo polecam Ci poczytać jeszcze forum, jest tu ogrom przydatnej wiedzy. Będziesz wtedy lepiej przygotowany i mniej rzeczy potencjalnie Cię zaskoczy, albo łatwiej sobie poradzisz z napotkanymi trudościami i problemami podczas warzenia. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się