dirk gently Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Jeśli chodzi o wydajność to dużo wazniejsze żeby była konsystentna niż wysoka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 26 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 W dniu 25.05.2020 o 09:54, dirk gently napisał: Zakładając 16Blg, 25L z 7kg słodu to jest jakieś 75% wydajności (w dodatku pewnie Blg jest w rzeczywistości wyższe, bo było mierzone w 30-35 stopniach). To jest słaba wydajność? U mnie na warzelni wychodzi 80-85% Marcinie zakładając że było 16 blg to raczej słabo ale przy 13blg wychodzi 60% wydajności czyli .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dirk gently Opublikowano 27 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 (edytowane) 12 godzin temu, anteks napisał: U mnie na warzelni wychodzi 80-85% Nie no, jesteś fantastyczny. 80% u ciebie to super, 75% przy pierwszej warce to słabo. Dobrze się składa, że akurat punkt graniczny między "słabo" a "dobrze" wynosi 77.5%, dzieki temu można zarzucić koledze lipę, a i samemu się pochwalić przy okazji. Edytowane 27 Maja 2020 przez dirk gently tangomagic 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 27 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 10 godzin temu, dirk gently napisał: Nie no, jesteś fantastyczny. 80% u ciebie to super, 75% przy pierwszej warce to słabo. Dobrze się składa, że akurat punkt graniczny między "słabo" a "dobrze" wynosi 77.5%, dzieki temu można zarzucić koledze lipę, a i samemu się pochwalić przy okazji. Nie naginaj u mnie dochodzi do 85% a u kolegi może to 60% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dirk gently Opublikowano 27 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 ? Dyskusja akademicka, skoro nie wiemy ile balingometry pokazują w wodzie i na jaką temperaturę są skalibrowane. Na zdrowie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 27 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 16 minut temu, dirk gently napisał: ? Dyskusja akademicka, skoro nie wiemy ile balingometry pokazują w wodzie i na jaką temperaturę są skalibrowane. Na zdrowie! Zdrówko Marcinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dirk gently Opublikowano 28 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 12 godzin temu, anteks napisał: Zdrówko Marcinie No, nie Marcinie, ale zdrówko, chyba że nie zrozumiałem żartu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi