Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Przemas.IE Opublikowano 1 Lipca 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 Żeby nie zaśmiecać innych wątków postanowiłem napisać coś o swoim piwowarzeniu... ... więc tak, pierwsze kilka brewkitów popełniłem pomiędzy 2004 i 2008 rokiem... jako, że nie byłem zadowolony z efektów (kto by myślał o temperaturze fermentacji) odwiesiłem fartuch piwowara na hak. Powróciłem w 2014 po kilkuletnim już wtedy pobycie w Irlandii. Od razu przeszedłem do zacierania. Aż do niedawna był to zwykły gar emaliowany 35 litrów. Jedyne co to przetestowałem kilka wariantów filtrowania, od sraczweżyka po filtrator z rurki miedzianej... i na niej najlepiej mi się pracowało. Oczywiście w międzyczasie zacierałem również na lenia w lodówce turystycznej. No i tak +- 70 warek. W zeszłym roku kupiłem dom i z racji braku miejsca na warzelnie jak również braku dostępu do gazu z sieci, podjąłem decyzję o wybudowaniu sobie browaru, z założeniem zmiany sprzętu na lekko zautomatyzowany system 3 naczyniowy. Poniżej przedstawię jak to się potoczyło... Mam nadzieję, że nie zanudziłem Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka markus383, sihox, josephson i 4 innych 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juniorek Opublikowano 2 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2020 Pięknie! Kupa pracy serca i na pewno pieniędzy wpakowana ale czego się nie robi dla hobby Przemas.IE 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemas.IE Opublikowano 2 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2020 Pięknie! Kupa pracy serca i na pewno pieniędzy wpakowana ale czego się nie robi dla hobby Na szczęście miałem zielone światło od żony, która chętnie kosztuje moich wyrobów. Co do kasy, no cóż... lepiej tego nie liczyć, przekroczyłem budżet wszystko, włącznie z nowym sprzętem zamknęło się w okolicy 4500 euro... dużo i nie dużo zarazem... ale jak wspomniałeś, czego nie robi się dla hobby Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemas.IE Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Jakby ktoś chciał zobaczyć browar w akcji to poniżej link do filmu na YouTube który popełniliśmy wspólnie ze znajomym Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka anatom i godal07 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemas.IE Opublikowano 26 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 Kolejny film w którym zagościłem Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka anatom 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi