jacer Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Ale masz takie filtry jak w koncernie, surowce też inne. Używasz syropu, kukurydzy lub niesłodowanego jęczmienia? Używasz enzymów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 (edytowane) Jacer a jaki syrop ? bo kukurydzę namiętnie a i niesłodowny jęczmień, owiec, również. Edit : a ze słodu ze Strzegomia to chyba jakiś duży browar warzy Edytowane 5 Sierpnia 2010 przez Belzebub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 (edytowane) @jacer ja czasami robię piwa tak jak koncerny, znaczy używam enzymów, stosuję syropy skrobiowe, niesłodowany jęczmień, klaruję jak w browarze filtruję na filtrach z ziemi okrzemkowej, stabilizuję PVPP używam magnum, sztucznie gazuję słód też z browaru i kolego nie wychodzi smak jak z Tyskiego lub innego przemysłowego Edytowane 5 Sierpnia 2010 przez bnp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 i kolego nie wychodzi smak jak z Tyskiego lub innego przemysłowego Znaczy się nie umiesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Bnp -> Może niczym pan z reklamy pilnujesz żeby nie spasteryzować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sn_phoenix Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Dzięki Makaron o taką pomoc mi chodziło. Rozmawiałem też z Kolomar i myślę, że sprawę grolscha mam rozwiązaną. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się