powr Opublikowano 2 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 Cześć, Nietypowe pytanie. Czy wiecie co jest w środku Multimierza Biowin? Multimierz który nieopatrznie włożyłem do świeżej brzęczki w fermentatorze okazał się pęknięty. Uszkodzenie minimalne, zauważyłem że coś jest nie tak kiedy zaczął tonąć. Pewnie nie będę ryzykował i wyleję, a zostawię tylko butelkę aby zobaczyć jak wyjdzie. Coś mogło z multimierza wypłynąć, może też odpadły drobiny szkła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadi Opublikowano 2 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 (edytowane) Kulki, pewnie ołowiane i wosk względnie parafina. Nic wiecej tam nie ma. Jeśli nie siedzi w brzeczce jakoś długo to bym go wyjął oczywiscie zdezynfekowanym sprzetem, a po fermentacji piwo zlał delikatnie rurką zanurzoną przy powierzchni - szkło jako cięższe będzie gdzieś na dnie, przywalone stertą drożdzy. Ale rób jak uważasz, Twoje zdrowie jest na szali. Edytowane 2 Listopada 2020 przez quadi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powr Opublikowano 9 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Dziękuję bardzo za odpowiedź,. Bałem się nieznajomej chemii w środku multimierza. Wczoraj otworzyłem fermentor i wygląda OK pzao jedną rzeczą którą dopisałem w wątku o infekcjach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi