oaieuy Opublikowano 18 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 Witam wszystkich jestem nowy na forum. Warzyłem piwo. Po 24 godzinach fermentacja się nie rozpoczęła. Nie miałem zapasowych drożdży więc użyłem drożdży gorzelnianych, ponieważ te akurat miałem. Fermentacja po nich ruszyła. Czego się mogę spodziewać po tym piwie? Czy tak można zrobić? Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 18 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 4 minuty temu, oaieuy napisał: Witam wszystkich jestem nowy na forum. Warzyłem piwo. Po 24 godzinach fermentacja się nie rozpoczęła. Nie miałem zapasowych drożdży więc użyłem drożdży gorzelnianych, ponieważ te akurat miałem. Fermentacja po nich ruszyła. Czego się mogę spodziewać po tym piwie? Czy tak można zrobić? Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi. Poczekaj i zobaczysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wuuu Opublikowano 18 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 Witam wszystkich jestem nowy na forum. Warzyłem piwo. Po 24 godzinach fermentacja się nie rozpoczęła. Nie miałem zapasowych drożdży więc użyłem drożdży gorzelnianych, ponieważ te akurat miałem. Fermentacja po nich ruszyła. Czego się mogę spodziewać po tym piwie? Czy tak można zrobić? Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi.Czasem lag może trwać nawet do 72h i fermentacja rusza. Trochę się pospieszyłeś, nie mam doświadczenia z drożdżami gorzelniczymi, ale nie wróżę nic dobrego.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaniutek Opublikowano 18 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 Możesz się spodziewać, że piwo będzie kiepskie. Jeśli to drożdże Turbo, to szansa blisko 100%. Lepiej było nasypać zwykłych piekarskich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi