bullzeye1990 Opublikowano 3 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 Witam wszystkich. Po kilku warkach z brewkitów nadszedł czas na warzenie z ekstraktów z samodzielnym chmieleniem i z dodatkiem słodów specjalnych. Na pierwszy ogień idzie receptura z tego linku : https://www.piwo.org/forums/topic/3520-scoobys-nuts-nut-brown-ale/ . Zakupiłem 3 kg płynnego ekstraktu słodowego , 1 kg BlackSwaen Honey Biscuit 80-90 EBC, 1 kg chateau crystal 150 ebc i 1 kg blackswaen chocolate b 800 - 1000 ebc, chmiel willamette 100 g w granulacie i drożdze US-05. Z początku myslalem ze receptura będzie wygladała tak : 3kg płynnego ekstraktu 1 kg honey biscuit 0,5 kg crystal 0,25 kg czekoladowy. Chmielenie bez zmian. W brewtarket pokazuje zbliżony kolor, ekstrakt poczatkowy i ibu. Patrząc na inne receptury z ekstraktów, w których używa się zdecydowanie mniej słodów specjalnych mam pewne wątpliwości czy piwo wyjdzie pijalne. Proszę o ewentualna korektę podanego składu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się