bimbelt Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Po raz pierwszy robie sobie miod pitny. Ostatnio zlewalem znad osadu i zaskoczyl mnie dziwny posmak winogron. Miod robiony na bazie wielokwiatowego i grycznego, do tego tylko kwasek cytrynowy, woda i drozdze "tokaj". Odfermentowal ladnie z 28 do 2BLG. Klaruje sie calkiem przyzwoicie. Tylko skad ten posmak? Nie, zeby mi przeszkadzal, ale troche niespodziewany jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 może z drożdży?? pewnie lepiej zapytać tu http://wino.org.pl/forum/forumdisplay.php?fid=8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się