rubezahl Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Po kilku niepowodzeniach, wreszcie uzyskałem pszeniczki (jasną i ciemną) na oczekiwanym poziomie. Fajnie, hurra, itd. Degustacje dowiodły, że nie jest to jednak do końca 'mój smak'. Mam zabezpieczone na skosach 3068, które właśnie budzą się w małym starterze z zaimprowizowanej wareczki. W planie była pszenica jako debiut po wakacjach, mam jednak ochotę na improwizowanego Witka na tych drożdżach - zakładam, że materiał ze skosów wystartuje i za 2-3 dni będę mógł coś uwarzyć. Proszę o sugestie do zastosowania w/w drożdży i planowanego zasypu, chmielenia: pszeniczny 2,0 pilzneński 2,0 płatki pszenne 0,5 chmielenie 70': Marynka 15g w 1' Lubelski 20g w 60' starta skórka pomarańczy - 100g w 65' kolendra 10g w 65' Czy będzie to 'rasowy' Wit? - mało istotne, ma być dobre i orzeźwiające! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 w sobotę warzyłem witka na wyeast 3942 więc za parę dni będe miał gęstwe jeśli byś miał ochotę podjechać to chętnie ci oddam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Dzięki za oferowaną gęstwę, do rasowego Wita jeszcze chyba nie 'dojrzałem' Czy powyższe będę realizował, zobaczę jak i czym się sypnie do gara w dniu warzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się