grzegorz134 Opublikowano 20 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2021 (edytowane) Spoiler Spoiler West Coast IPA.html 18_West Coast.bsmxWest Coast IPA Amerikansk IPA Parametry: Początkowe blg: 14.9* (OG 1.0595) Końcowe blg: 3.4* (FG 1.0129) Alkohol objętościowo: 6.1% Objętość: 17l Czas gotowania: 60min Składniki / schemat chmielenia: 4.25ml Phosphoric Acid 85% - Zacieranie 60 minut 3g Gypsum (Calcium Sulfate) - Zacieranie 60 minut 0.5g Calcium Chloride - Zacieranie 60 minut 1.7ml Phosphoric Acid 85% - 60 minut 1g Gypsum (Calcium Sulfate) - 60 minut 3.5kg Pale Malt (2 Row) US - (3.9 EBC, 55.6%) 2kg Pilsner (2 Row) Ger - (3.9 EBC, 31.7%) 0.4kg Barley, Flaked - (3.3 EBC, 6.3%) 0.4kg Oats, Flaked - (2 EBC, 6.3%) 30g Chinook 13AA (30.7IBU) granulat - Gotowanie 30min 20g Chinook 13AA (8.7IBU) granulat - Gotowanie 10min 30g Nelson Sauvin 12AA (0IBU) granulat - Gotowanie 0min 30g Nelson Sauvin 12AA (1.9IBU) granulat - Whirlpool 15min 100g Galaxy 14AA (0IBU) granulat - Na zimno / cicha 3 dni Fermentum Mobile FM 54 Gorączka kalifornijska FM 52 2021-03-20 Zacieranie: Mash In (Infuzja 2min) 68°C 50min Dodano 19l wody 74°C Nazwa kroku Zacierania (Infuzja 4min) 72°C 10min Dodano 0l wody 72°C Nazwa kroku Zacierania (Infuzja 4min) 76°C 1min Dodano 0l wody 76°C Notatki: Edytowane 20 Marca 2021 przez grzegorz134 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz134 Opublikowano 20 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2021 (edytowane) . Edytowane 20 Marca 2021 przez grzegorz134 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się