Skocz do zawartości

Browar Domowy ProHops


Rekomendowane odpowiedzi

Spoiler
Spoiler

 

 

 

West Coast IPA.html 18_West Coast.bsmx

West Coast IPA

Amerikansk IPA

 

Parametry:

  • Początkowe blg: 14.9* (OG 1.0595)
  • Końcowe blg: 3.4* (FG 1.0129)
  • Alkohol objętościowo: 6.1%
  • Objętość: 17l
  • Czas gotowania: 60min

 

Składniki / schemat chmielenia:

  1. 4.25ml Phosphoric Acid 85% - Zacieranie 60 minut
  2. 3g Gypsum (Calcium Sulfate) - Zacieranie 60 minut
  3. 0.5g Calcium Chloride - Zacieranie 60 minut
  4. 1.7ml Phosphoric Acid 85% - 60 minut
  5. 1g Gypsum (Calcium Sulfate) - 60 minut
  6. 3.5kg Pale Malt (2 Row) US - (3.9 EBC, 55.6%)
  7. 2kg Pilsner (2 Row) Ger - (3.9 EBC, 31.7%)
  8. 0.4kg Barley, Flaked - (3.3 EBC, 6.3%)
  9. 0.4kg Oats, Flaked - (2 EBC, 6.3%)
  10. 30g Chinook 13AA (30.7IBU) granulat - Gotowanie 30min
  11. 20g Chinook 13AA (8.7IBU) granulat - Gotowanie 10min
  12. 30g Nelson Sauvin 12AA (0IBU) granulat - Gotowanie 0min
  13. 30g Nelson Sauvin 12AA (1.9IBU) granulat - Whirlpool 15min
  14. 100g Galaxy 14AA (0IBU) granulat - Na zimno / cicha 3 dni
  15. Fermentum Mobile FM 54 Gorączka kalifornijska FM 52 2021-03-20

 

Zacieranie:

  1. Mash In (Infuzja 2min) 68°C 50min Dodano 19l wody 74°C
  2. Nazwa kroku Zacierania (Infuzja 4min) 72°C 10min Dodano 0l wody 72°C
  3. Nazwa kroku Zacierania (Infuzja 4min) 76°C 1min Dodano 0l wody 76°C

 

Notatki:

 


Edytowane przez grzegorz134
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.