JacekKocurek Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Dziś do degustacji dostałem i natychmiast do niej przystępuję. Kolor ciemny, czerwono-miedziany. Piwo po nalaniu do kufla pokrywa się niezbyt wysoką, drobnopęcherzykową, kremową pianą. Piana niestety nie jest trwała, pozostaje tylko obrączka przy ściankach. Nagazowanie raczej niskie. Aromat słodowo-słodki, lekko czuć alkohol, zaznaczają się też rodzynki i chyba śliwki. Aromatu chmielowego nie ma, co jest jak najbardziej słuszne w tym stylu. Smak słodki, słodowy, lekko owocowy (ponownie rodzynki i śliwki) bez nieprzyjemnych wtrąceń. Piwo robi wrażenie gęstego, lepkiego ale nie są to wrażenia nieprzyjemne, wręcz przeciwnie. Goryczka niezbyt mocna, dobrze równoważy słodycz. Finisz jest wytrawny dzięki goryczce, lekkiej kwaskowatości i alkoholowi. Ten ostatni ładnie grzeje w przełyku. Doskonały balans powoduje, że piwo nie nudzi się a przez to jest naprawdę niebezpieczne, bo 9% alkoholu robi swoje. Wrażenie ogólne jest bardzo dobre, trudno mi znaleźć jakiekolwiek wady w tym piwie, może poza trochę za słabym nasyceniem CO2. Wspaniałe piwo Adam, jestem pod wrażeniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Dzięki. Cieszy mnie, innych też, wszak zajęło II miejsce nad Soliną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Dzięki. Cieszy mnie, innych też, wszak zajęło II miejsce nad Soliną. Zasłużyło bezwzględnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi