Nagellan Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Witajcie. Kupiłem używane kegi i po rozkręceniu okazało się ze nie mają standardowego zaworu grzybkowego ze sprężynką tylko wbudowany. W załączeniu foto. Nie wiem jak to dobrze wyczyścić - wrzuciłem do 3% roztworu sody kaustycznej. Spotkał się ktoś z Was z taką wersją lub używa ?pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadi Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Właściwie to ten 'wbudowany' to jest standardowy. Oczywiście da się go wyciągnąć przy użyciu 2 małych, ultracienkich śrubokrętów, choć przyznam że jest ciężko - trzeba podważyć języczki żeby wyskoczyły z tego zagłębienia. Można je nieco przygiąć do środka, wtedy jest łatwiej. Jak Ci to przeszkadza to dokup sobie te ze sprężynką (da się je oddzielnie kupić). Ja używam tych bez sprężynki i jakoś mi to nie przeszkadza. Za pierwszym razem tylko jak kupiłem kegi to je wyciągłem żeby dobrze wszystko wyczyścić. Po użyciu 'na świeżo' tylko je przepłukuje, a przed ponownym użyciem dezynfekuje w StarSanie z założoną szybkozłączką (żeby wcisneła ten grzybek). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nagellan Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Dzięki za info. Podepnę złącza zeby wcisnąć grzybek celem dokładnego umycia. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Wyciąganie często kończy sie ułamaniem blaszek lub ich wypadnięciem z z tej "ośki". Najlepiej wymienic na wspomniane sprężynki ps mycie można zrobić przy użyciu pompy w obiegu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nagellan Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Dzięki za rady. Tak tez zrobię. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi