bubuś Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Witam. Mam pytanie dotyczące drożdży white labsWPL 570 belgian golden ale. Mam zamiar uwarzyć na nich mocne piwo 24-26 BLG doprawione przyprawami. Czy w smaku piwa na tych drożdżach są dobrze wyczuwalne gożdziki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 (edytowane) Witam. Mam pytanie dotyczące drożdży white labsWPL 570 belgian golden ale. Mam zamiar uwarzyć na nich mocne piwo 24-26 BLG doprawione przyprawami. Czy w smaku piwa na tych drożdżach są dobrze wyczuwalne gożdziki. Jeżeli w zestawie przypraw będą w wystarczającej ilości goździki to na pewno w piwie je wyczujesz. Edytowane 30 Września 2010 przez jkocurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Witam. Mam pytanie dotyczące drożdży white labsWPL 570 belgian golden ale. Mam zamiar uwarzyć na nich mocne piwo 24-26 BLG doprawione przyprawami. Czy w smaku piwa na tych drożdżach są dobrze wyczuwalne gożdziki. Jeżeli w zestawie przypraw będą w wystarczającej ilości goździki to na pewno w piwie je wyczujesz w piwie. Akurat tych drożdży nie używałam, ale sporo belgijskich szczepów produkuje dużo goździkowych fenoli. Niektóre moje belgijskie piwa miały bardziej wyczuwalne goździki niż niejeden weizen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuś Opublikowano 8 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Piwo już uwarzone. Dodałem ( na wszelki przypadek) tylko 5szt gożdzików , aby nie zdominowały smaku innych przypraw. W starterze gożdziki są dobrze wyczuwalne , więc chyba zrobiłem dobrze , ale wszystko się okaże po pierwszej próbie zielonego piwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 bubuś jeśli można, z której Wiśle zamieszkujesz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuś Opublikowano 8 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Wisła na Śląsku Cieszyńskim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 no wiem myślałem o dokładniejszym namiarze bo tych Wiseł to kilka jest, a mój teść pochodzi z Wisły - Czarne z Równego i czasem tam bywamy latem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Być może z centrum Wisły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuś Opublikowano 9 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Zgadza się z centrum. Do Równego mam jakieś 12 km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuś Opublikowano 30 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Piwo poszło parę dni temu na cichą , goździki są wyczuwalne ale nie dominują smaku. Co do drożdży , to potrafią dobrze pracować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi