Skocz do zawartości

Wyeast 5733 Pediococcus?


Rekomendowane odpowiedzi

Pediococcus?

http://www.wyeastlab.com/hb_yeaststrain_detail.cfm?ID=149

 

 

 

Lactic acid bacteria used in the production of Belgian style beers where additional acidity is desirable. Often found in gueuze and other Belgian style beer. Acid production will increase with storage time. May cause ?ropiness? with extended storage time. May produce low levels of diacetyl.

 

Origin:

Flocculation:

Attenuation:

Temperature Range: 60-95° F (15-35° C)

Alcohol Tolerance: approximately 9% ABV

 

Styles:

 

Fruit Lambic

Gueuze

Straight (Unblended) Lambic

 

Bakterie kwasu mlekowego wykorzystywane przy produkcji belgijskich stylów piwa, w których pożądana jest dodatkowa kwaśność. Często obecne w Gueze i innych belgijskich stylach. Produkcja kwasu będzie się zwiększać w trakcie dojrzewania. Mogą powodować "lepkość" po długim okresie dojrzewania. Mogą produkować nieco diacetylu.

 

Pochodzenie:

Flokulacja:

Odfermentowanie:

Zakres temperatur: 60-95° F (15-35° C)

Tolerancja na alkohol: około 9% ABV

 

Style:

 

Fruit Lambic

Gueuze

Straight (Unblended) Lambic

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.