TomX Opublikowano 13 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 Brewferm Top Universal top-fermenting beer yeast. Let it rehydrate in a glass of lukewarm water (25°C) for about 10 minutes and add directly to the wort. Flocculation: medium/high. Final gravity: low. Fermentation temperature: 18 - 25°C. Dosage depends on the original gravity: 1.050: 5 g /10 l. 1.080: 8 g /10 l. Uniwersalne drożdże piwne górnej fermentacji. Zrehydratuj je w szklance letniej wody (25°C) przez około 10 minut i dodaj bezpośrednio do brzeczki. Flokulacja: Średnia/Wysoka Gęstość końcowa: Niska Temperatura Fermentacji: 18 - 25°C. Dawkowanie zależnie od gęstości początkowej: 1.050 (12,5°Blg): 5 g /10 l. 1.080 (19,3°Blg): 8 g /10 l. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się