Igor Pilarski Opublikowano 17 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2022 Cześć, jutro będzie dokładnie tydzień odkąd zabutelkowałem moje piwo robione z brewkitu (Mangrove Jacks Lucky Goat Pale Ale) I mam dwa pytania: 1. Trzymam je przez ten tydzień w pokoju (około 20°C) i nie wiem kiedy powinienem przenieść je do chłodniejszego pomieszczenia, oraz jaka temperatura powinna w nim być? 2. Dodałem cukru według kalkulatora tyle, aby stopień nasycenia wynosił 2,0 (przeczytałem na internecie że zalecane to 1,5-2,2), myślicie że 2,0 będzie ok? Wiem że pytania zapewne głupie ale po prostu nie jestem tych rzeczy pewien i się obawiam. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 17 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2022 Otwórz butelke jak nagazowanie spełnia Twoje oczekiwania to do chłodni jesli nie kolejną otwórz jutro i tak do czasu jak wszystkie wypijesz ? Igor Pilarski i ogur_ek 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Pilarski Opublikowano 17 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2022 W sumie to nie pomyślałem o takim rozwiązaniu, a całkiem mądre dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się