Skocz do zawartości

Nagazowanie co2 w butelkach


Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, jutro będzie dokładnie tydzień odkąd zabutelkowałem moje piwo robione z brewkitu (Mangrove Jacks Lucky Goat Pale Ale)

I mam dwa pytania:

1. Trzymam je przez ten tydzień w pokoju (około 20°C) i nie wiem kiedy powinienem przenieść je do chłodniejszego pomieszczenia, oraz jaka temperatura powinna w nim być?

2. Dodałem cukru według kalkulatora tyle, aby stopień nasycenia wynosił 2,0 (przeczytałem na internecie że zalecane to 1,5-2,2), myślicie że 2,0 będzie ok?

 

Wiem że pytania zapewne głupie ale po prostu nie jestem tych rzeczy pewien i się obawiam.

Pozdrawiam!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.