pall.to Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Witam wszystkich. Chialem aby ten post byl moim przedstawieniem sie jak i zarowno chcialem zadac pytanie. A więc nazywam sie Damian, jestem uczniem ostatniej klasy technikum gastronomicznego i interesuje sie ogolnie piwowarstwem jak rowniez interesuja mnie zabytki. A moje pytanie odnosi sie pewnej butelki. Moj sasiad pracuje przy budowie autostrady i podczas wykopow znalazl starą butelkę z tyskiego. Chciałbym abyście mi pomogli zdefiniować jej wiek z ktorego moze byc roku. Dodam ze na stronie z Tyskiego Muzeum browarnictwa nie ma tej butelki pokazanej w spisie uzywanych i to mnie zainteresowalo. Na Butelce widnieją napisy:. -Przód: FürstlicheBrauerei Tichau Unverkäuflich -Tył: AnderweitigeVerwendung Ist Starfbar Dodam ze butelka z dosc grubego szkla. Mam zdjecia: nr1: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/e90546f0de73b692.html nr2. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a12e5d8771b693ec.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Na dole też coś pisze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Dostałem odpowiedz od starego wyjadacza birofila właśnie szkła Tyskich Browarów. Otóż Marek Brandys twierdzi że to butelka jest z przed 1914 roku, gdyby była cała to warta od 150 do 200 zł. Ceny birofilii to zależy ile jest chętnych i kto da najwięcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pall.to Opublikowano 20 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 no niestety butelka nie jest cala,Pieron mogłbyś sie popytac (badź jesli masz) jakiś kontakt do jakiegoś kolekcjonera który byłby chetny zakupić taką butelke?.(oczywiscie w gre wchodzą "symboliczne" kwoty) Lepiej niech ją posiada ktoś kto bedzie mial z tego pozytek niz zeby sie kurzyla na półce . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 jeśli zapytasz na forum browar.biz to uzyskasz wszelkie możliwe informacje, tutaj trochę chybiłeś celu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Dokładnie. Wejdź na browar.biz i tam zapytaj czy ktoś chętny. Tylko zapytaj sąsiada bo to jego własność skoro znalazł. Lepiej niech ją posiada ktoś kto bedzie mial z tego pozytek niz zeby sie kurzyla na półce . Czy się kurzy u kolekcjonera czy u Ciebie to pewnie ten sam kurz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi