Skocz do zawartości

Browar Goray...


PariiSG

Rekomendowane odpowiedzi

  • 1 miesiąc temu...

Poprzednie piwo, wyszło dobrze, mimo problemów, wcześniej zapomniałem odpisać..., więc biorę się za kolejne... tym razem, mam w zamiarze zrobić Stouta, z własnego pomysłu... :(

 

Surowce:

 

Słód Pale Ale 3 kg (85,71%)

Słód pszeniczny czekoladowy 0,25 kg (7,14%)

Słód Carafa (III) 0,15 kg (4,29%)

Jęczmień palony 0,25 kg (7,14 %)

Marynka w granulacie, 25 g

Safale S-04

 

Zacieranie:

 

Słód Pale Ale i czekoladowy w 12 l

67°C - 45 min

72°C - 10 min słód Carafa i jęczmień, aż do próby.

78°C- Filtracja

 

Wysładzanie:

 

3x 6 l

 

Gotowanie:

 

Marynka - w 2 ratach pierwsza na początku gotowania druga po 40 min

Od razu 15 g, potem po 40 minutach resztę. razem ok. 60 min.

 

Myślicie, że taka receptura ma szansę się udać, czy może coś mam poprawić... ?

Edytowane przez PariiSG
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.