PariiSG Opublikowano 1 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Dobra dzieki uspokołeś mnie... Teraz poczekam i napiszę efekty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PariiSG Opublikowano 29 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 (edytowane) Poprzednie piwo, wyszło dobrze, mimo problemów, wcześniej zapomniałem odpisać..., więc biorę się za kolejne... tym razem, mam w zamiarze zrobić Stouta, z własnego pomysłu... Surowce: Słód Pale Ale 3 kg (85,71%) Słód pszeniczny czekoladowy 0,25 kg (7,14%) Słód Carafa (III) 0,15 kg (4,29%) Jęczmień palony 0,25 kg (7,14 %) Marynka w granulacie, 25 g Safale S-04 Zacieranie: Słód Pale Ale i czekoladowy w 12 l 67°C - 45 min 72°C - 10 min słód Carafa i jęczmień, aż do próby. 78°C- Filtracja Wysładzanie: 3x 6 l Gotowanie: Marynka - w 2 ratach pierwsza na początku gotowania druga po 40 min Od razu 15 g, potem po 40 minutach resztę. razem ok. 60 min. Myślicie, że taka receptura ma szansę się udać, czy może coś mam poprawić... ? Edytowane 29 Stycznia 2011 przez PariiSG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się