Infam Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 (edytowane) 14/5 °Blg Alk. ~4,64% Zabutelkowano: 2010-01-25 Piana ciemnokremowa, drobnej/średniej granulacji. Po nalaniu jest spora, niemniej jednak raczej nietrwała. Po minucie redukuje się do wąskiej obrączki. Nagazowanie nieco za duże ale piwko mieści się w szklance. Urzeka gorzka czekolada, wędzone śliwki, kakao. Zapach przedni. Ozdobiony kwiatami i schowanymi brzoskwiniami. Czepialscy wytknęliby zapewne zapałkę ale ja nie będę tego robił ;-) Bogaty aromat nie idzie w parze ze smakiem. Ten ostatni zaskakuje lekkością. 14 °Blg odfermentowało do 5 °Blg. Jak sądzę, trzeba przyjąć, że ten balling to z laktozą. Tak więc w rzeczywistości wygląda to zupełnie inaczej niż mówią liczby. Słodkawe, sporo kwaskowości. I to właśnie ta kwaskowość sugeruje, że słodyczy mogłoby być więcej. Goryczka smaczna chmielowa, trochę palonego ziarna akcentuje obecność po chwili i zostawia miłe wspomnienie. Z przyjemnością raczyłem się kolejnym dobrym piwkiem Adanjana. Szkoda, że innych ocen nie było, może będą. A jak oceniał Dagome? Fenks! edit: Zaskakująco dokładne stężenie alkoholu ale znaczek ~. Godna podziwu dbałość o dokładność Edytowane 10 Października 2010 przez Infam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adanjan Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 dzięki za ocenę, zwłaszcza, że była taka i kwiecista i pozytywna Stouty w każdej postaci to zdecydowanie nie jest mój ulubiony gatunek, choć maiłem nadzieję, że ten "sweet" będzie choć trochę dla mnie pijalny, a tak się utwierdziłem, że to jednak nie dla mnie piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się