Zbyszek T Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Witam, Miałem ostatnio taki przypadek: W jednej butelce z całej warki były robaki - małe, białe gąsieniczki długości koło 3-4 mm, "luzem" pływające oraz poczwarki - grubsze, troche dłuższe, brązowe, poprzyklejane do brzegu butelki. Tak jakby przepoczwarzone gasieniczki. Robaki były zdechłe - zabiło je ciśnienie? Miał może ktoś podobny przypadek? Co to za robaki? Podejżewam, że ta butelka "jakoś" ominęła standardową procedurę dezynfekcji i były w niej złożone jakieś jaja - może muszki octówki? Piwo w zapachu było idealne, smaku nie próbowałem tylko przelałem przez sitko, żeby robaki pooglądać.... Nagazowanie normalne, kapsel szczelny. Piwo to Pale Ale, 12 BLG, ale to chyba nic nie zmienia :D Tak się zastanawiam.... W Pale Ale zobaczyłem te robaczki... a jak kiedyś przeocze albo w Porterze będą? Sam wypije, albo komuś podaruje ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 tak, to larwy muszek owocówek miałem kiedyś takie gówno na nieumytym balonie z resztkami wina. Tak się tr kokony trzymały ścianek że dopiero kret pomógł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Twój avatar, a dokładniej to co trzymasz w ręce, nasuwa jednoznaczne skojarzenia. Ps. To liny, bo zdjęcie małe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyszek T Opublikowano 12 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Twój avatar, a dokładniej to co trzymasz w ręce, nasuwa jednoznaczne skojarzenia.Ps. To liny, bo zdjęcie małe? Tak, tak, to liny. Ale to nie one były w tej butelce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Myślałem raczej o przynęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi