Pieron Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 Ma 5,7% i 15°Blg. Piana drobno-pęcherzykowa, biała, śnieżna, bardzo dobrze utrzymująca się, przylepiająca i pozostawiająca obrączki na szkle. Kolor złoty, mętny. Nagazowanie spore ale prawidłowe. W zapachu lekko słodowe i lekko pomarańcze. Dominujący smak to słodycz. Potem pomarańczowa cytrusowość i przyprawy. Lekka goryczka chyba bardziej kolendrowa niż od chmielu. Dla mnie rewelacyjne piwo, ładnie przyprawione i ta piana. Dzięki za możliwość spróbowania PS może byś opisał swe poczynania w Zapiskach piwowarów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rex5555 Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 myślałem o tym, skłaniam się bardziej ku temu by wrzucić 10-20 receptur niż prowadzić dziennik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 14 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Dziennik jest lepszy, gdyż miło się wspomina a i inni czytają i się uczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tieroo Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 piękny słodki zapach. wyraźne owoce jak by skórki pomarańczowej, delikatnie kardamonem ? piana gęsta, ślicznie się utrzymuje kolor jasny bursztyn smak słodycz, zaraz po niej pojawia się goryczka która dość szybko znika, pozostawiając delikatne posmaki cytrusowe, lekka kwaskowość, smak piwa zostaje dłuższą chwilę na języku Ogólnie bardzo, bardzo przyjemne piwo. Może pora roku dla niego nie najlepsza, wolał bym je pić w upalny dzień, ale na pewno sam będę próbował je zrobić. dzięki Rex za umożliwienie tej degustacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rex5555 Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 proszę bardzo, w razie potrzeby służę recepturą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się