scooby_brew Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 (edytowane) BADASS - CREAM ALE Warka: 11 gal (41.6 L) OG: 1.047 (12.4 Plato) IBU: 17.6 SRM: 3.5 Wydajność: 72% Słody: 14 lbs. (6.35 kg) Słód 2-Row Pale 4 lbs. (1.81 kg) Płatki kukurydziane 2 lbs. (0.91 kg) cukier Chmiele: 1.5 oz. (28 g) Mt. Hood, 5% AA, 60 min Drożdże: US-05 Zacieranie: 148F (64.5 °C), 60 min. Uwagi: Jest to piwo bardzo lekkie, łatwe do picia na ciepłe, słoneczne dni. Zamiast chmielu Mount Hood możesz użyć Hallertau Hersbrucker albo Lubelski, zamiast słódu 2-row mozesz użyć słód Pils. Ta receptura w "wersjii polskiej", na 21L: Słody: 3 kg pils 1 kg Płatki kukurydziane 0.5 kg cukier Chmiele: 20 g lubelski 60 min Drożdże: US-05 Zacieranie: 67°C / 60 min Edytowane 13 Stycznia 2015 przez scooby_brew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się