Makaron Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Wyjatkowa wersja mocnego piwa. Powinien byc dojrzewany w beczkach przez kilka tygodni (to chyba chodzi o fernetacje cicha ), a pozniej lezakowany w butelkach przez przynajmniej 18 miesiecy. Calosc na 23 litry piwa. Slody: Pale malt 4,000 g Pilzenski slod 2,800g Amber malt 1,450g Black malt 445g Cukier 950g Chmiele Goryczkowe: Target hops 55g Metoda zacierania Jednotemperaturowo 67°C przez 90` Czas chmielenia 90` Drozdze gornej fermentacji. Gestosc poczatkowa powinna byc okolo 23.1 Plato Gestosc koncowa w okolicy 4.3 Plato Zawartosc alkoholu 10.7 obj. 8.3 wag. Goryczka 50 EBU Kolor 235 EBC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się