Skocz do zawartości

kwas mlekowy - gdzie kupić?


sziszi

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym kupić jako dodatek do piwa' date=' i uzyskać coś w stylu redsa jabłkowego gdzie podany jest w składzie. Jaki mam użyć kwas słaby lepszy np. 30% czy 80% lepszy?[/quote']

Nie miałem "tego" w ręku, ale kwasem mlekowym w składzie jestem zdziwiony. Zadbaj raczej o kwas jabłkowy (malic acid) albo chociaż o kwas cytrynowy.

Obejrzałem puszkę i rzeczywiście kwas mlekowy jest tam wymieniony jako regulator kwasowości. To dziwne, bo tę kwasowość w produktach spożywczych zwykle reguluje się kwasem cytrynowym, zwłaszcza gdy chodzi o kwasowość pochodzenia owocowego. Tak jest zresztą np w Redd'sie malinowym.

Rób jak uważasz, ale główną rolę w tym spektaklu smakowym gra pewno nie kwas, a dodany aromat. Oczywiście "zgodny albo nawet identyczny z naturalnym".

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.