rysmis Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 @skybert Ile procentowy ten kwas i w jakiej cenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 80%, cena za 1L coś koło 25zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czes Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Chciałbym kupić jako dodatek do piwa' date=' i uzyskać coś w stylu redsa jabłkowego gdzie podany jest w składzie. Jaki mam użyć kwas słaby lepszy np. 30% czy 80% lepszy?[/quote']Nie miałem "tego" w ręku, ale kwasem mlekowym w składzie jestem zdziwiony. Zadbaj raczej o kwas jabłkowy (malic acid) albo chociaż o kwas cytrynowy. Obejrzałem puszkę i rzeczywiście kwas mlekowy jest tam wymieniony jako regulator kwasowości. To dziwne, bo tę kwasowość w produktach spożywczych zwykle reguluje się kwasem cytrynowym, zwłaszcza gdy chodzi o kwasowość pochodzenia owocowego. Tak jest zresztą np w Redd'sie malinowym. Rób jak uważasz, ale główną rolę w tym spektaklu smakowym gra pewno nie kwas, a dodany aromat. Oczywiście "zgodny albo nawet identyczny z naturalnym". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiuu Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 80%, cena za 1L coś koło 25zł 15zł http://allegro.pl/kwas-mlekowy-80-e270-1-l-fvat-i1348729404.html Zmówiłem sobie z ciekawości 1 buteleczkę zobaczę co to takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się