rybak16 Opublikowano 4 Grudnia Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia Hej, zmontowałem sobie system ale mam problem z doborem pompy mam MP-15RP i kulkę 1/4 cala, niestety pompa za słaba by cokolwiek myć, kulka się kręci ale ciśnienie za małe by mówić o mówić o myciu. Czy polecicie jakąś pompe? Jakie wy używacie? MP-20RP nie mogę znaleźć nigdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 4 Grudnia Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 32 minuty temu, rybak16 napisał(a): Hej, zmontowałem sobie system ale mam problem z doborem pompy mam MP-15RP i kulkę 1/4 cala, niestety pompa za słaba by cokolwiek myć, kulka się kręci ale ciśnienie za małe by mówić o mówić o myciu. Czy polecicie jakąś pompe? Jakie wy używacie? MP-20RP nie mogę znaleźć nigdzie Przeczytaj cały temat ps 1/4 za duża Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak16 Opublikowano 4 Grudnia Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 4 minuty temu, anteks napisał(a): Przeczytaj cały temat ps 1/4 za duża Przeczytałem, niestety nie widziałem polecenia pompy którą da się dostać. Ta z poprzedniej wiadomości mnie nie ratuje bo zanurzeniowej nie mam jak użyć dodatkowo ona jest tylko do 35 stopni. Roztwór planuje mieć bliżej 50. Jak 1/4 za duże? 1/2 za duże, ludzie pisali o 3/8, że używają. 1/4 jest jeszcze mniejsza. Czegoś tutaj nie rozumiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 4 Grudnia Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia W dniu 7.08.2023 o 06:50, monodem napisał(a): Ja mam coś w tym stylu: Myję tym kegi, garnek, fermzillę, wiaderka. Pompę mam MP-15R, końcówkę cip na 3/8 cala. Fontanna raczej nie da długo rady z kwasami i zasadami. Na YT jest sporo filmików z różnymi modyfikacjami. 43 minuty temu, rybak16 napisał(a): Hej, zmontowałem sobie system ale mam problem z doborem pompy mam MP-15RP i kulkę 1/4 cala, niestety pompa za słaba by cokolwiek myć, kulka się kręci ale ciśnienie za małe by mówić o mówić o myciu. Czy polecicie jakąś pompe? Jakie wy używacie? MP-20RP nie mogę znaleźć nigdzie to u Seby + filmik do obejrzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak16 Opublikowano 4 Grudnia Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2 minuty temu, anteks napisał(a): to u Seby + filmik do obejrzenia czyli problem tkwi w za małej końcówce? Oglądałem ten filmik, mam tak samo tylko MP-15R i kulkę 1/4 i nie daje rady. Jedyne co mi przychodzi do głowy to fakt, że kulka 3/8 jest tej samej wielkości tylko przepływ ma większy przez większy gwint. Bo nie mam innego pomysłu jak to może jeszcze działać? Czy może problemem może być wysokość? Pompuje na około 1h w górę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek929 Opublikowano 4 Grudnia Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia Ale 1/4 to mały cip, mp15 powinna dać radę.Chyba że gdzieś na wężach/rurkach masz zwiężenieWysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak16 Opublikowano 4 Grudnia Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 1 minutę temu, maniek929 napisał(a): Ale 1/4 to mały cip, mp15 powinna dać radę. Chyba że gdzieś na wężach/rurkach masz zwiężenie Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka o widzisz to może mam dużo za małe węże. 10/12mm sylikonowe. jakbym chciał większe to muszę też wymienić szybkozłączki zapewne bo końcówka dostosowana jest do rozmiaru węża. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak16 Opublikowano 4 Grudnia Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia Po założeniu węży 12 jest lepiej, trochę pryska aczkolwiek nie wiem czy obejmie wystarczający obszar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi