scooby_brew Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 (edytowane) Oberon jest piwem pszennym z Michigan, USA, o kolorze jasnym i posmaku pomaranczowym, takze apricot, lime, papaya. Jest to jeden z moich ulubionych piw, zarowno do warzenia jak i w oryginale. Moim zdaniem jest to najlepsze piwo pszenne. Warze je przez caly czas, obecnie mam jedna warke w fermentatorze i jedna w kegu. http://www.bellsbeer.com/index.php/brands.html Ta kopia piwa jest wyjatkowo dokladna. Wlasciciel mojego sklepu piwowarskiego twierdzi, ze dostal recepte od kogos kto pracuje w browarze Bell's w Kalamazoo, MI. Wielkosc warki: 18.93 l Ziarna: 5.86 kg OG: 1.066 16.02 Plato SRM: 5.8 IBU: 20.3 Efectywnosc warzenia: 68% Gotowanie: 60 min Wyparowanie: 15% /godz. Warka przed gotowaniem: 22.3 l Gestosc warki przed gotowaniem: 1.056 SG 13.75 Plato Flaked Oats 0.47 kg 8.1% Wheat Malt 3.03 kg 51.6% Pale Malt (2-row) 1.89 kg 32.3% CaraVienne Malt 0.19 kg 3.2% Munich Malt 0.29 kg 4.8% Chmiel: Mount Hood: 18g 6.5 AA 60 min Saaz: 35.4g 4.0 AA 5 min Zacieranie: 65.5'C / 90 min. Drozdze: White Labs American Hefeweizen WLP320 Alkohol: 6% ABV Edytowane 5 Czerwca 2008 przez scooby_brew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się