DeeCann Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Takie krótkie pytanko. W czasie "roboty" przy sprzęcie zazwyczaj rozcieńczam łyżeczkę na 1L i prawie połowa mi pozostaje. Czy można taki roztwór przelać np. do słoika i używać później ( np. w czasie pobierania próbki ) ? Ile taki roztwór ma tzw. "Best before ...." pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seniorroberto Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 ...sądzę, że "best before" 1 hour... Zauważ, że po ok. godzinie lekko opalizujący roztwór klaruje się i traci lekką śliskość... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeeCann Opublikowano 1 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 ...sądzę, że "best before" 1 hour... Zauważ, że po ok. godzinie lekko opalizujący roztwór klaruje się i traci lekką śliskość... Stąd to pytanie bo zauważyłem, że po czasie pewnym .. może to i godzina ... staje się bardziej "przejrzysty". Śliskości nie testowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seniorroberto Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 ...sądzę' date=' że "best before" 1 hour... Zauważ, że po ok. godzinie lekko opalizujący roztwór klaruje się i traci lekką śliskość...[/quote']Stąd to pytanie bo zauważyłem, że po czasie pewnym .. może to i godzina ... staje się bardziej "przejrzysty". Śliskości nie testowałem ...nie zaniedbuj tych testów... używam tylko oxi i tylko jednorazowo - półtora litrem opędzam fermentor, węże, łygę, rurkę z zaworkiem i 40 butelek... Pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi