Browarzyciel Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Witam, Wikipedia podaje ... Marmite to wyciąg drożdżowy, powstający jako produkt uboczny podczas warzenia piwa. Robi sie z tego "wyciągu" pastę, takie smarowidło do sandwichów - bo to z Anglii. Czy komuś przypadkiem podczas warzenia nie powstaje jakiś wyciąg? Raf. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 tu było http://browar.biz/forum/showthread.php?t=88901&highlight=marmite Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Nie uwierzycie jak wam powiem, że są cukierki o takim smaku... Mój kolega (skąd inąd - wielki miłośnik lukrecji) przywioził sobie takie z Belgii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarzyciel Opublikowano 7 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 No tak, tylko tam też zauważa się jedynie że jakieś mazidło. Widocznie coś robią z gęstwą. bleee Dzięki za wskazanie tematu. Raf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Przypuszczam że gęstwa jest intensywnie podgrzewana z przyprawami, jest też wersja mięsna zamiast drożdżowej. W smaku przypomina koncentrat z przyprawy maggi, albo sosu sojowego, jest bardziej niż specyficzny, ale i ile się nie przesadzi z ilością, tak by grzankę brudzić a nie smarować marmite, to jest dla mnie fajne. Podkreślę że dla mnie bo jest to smak który albo się kocha albo nienawidzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czes Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Podkreślę że dla mnie bo jest to smak który albo się kocha albo nienawidzi Indeed Ten hydrolizat drożdżowy, dosolony i przyprawiony ekstraktem warzywnym, przebogaty w witaminy z grupy B (tak jak i same drożdże) bywa już dostępny w kraju w sklepach ze "zdrową żywnością". Nie jest tani, bo słoik 500 g kosztuje około 50 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Podkreślę że dla mnie bo jest to smak który albo się kocha albo nienawidzi Indeed Ten hydrolizat drożdżowy' date=' dosolony i przyprawiony ekstraktem warzywnym, przebogaty w witaminy z grupy B (tak jak i same drożdże) bywa już dostępny w kraju w sklepach ze "zdrową żywnością". Nie jest tani, bo słoik 500 g kosztuje około 50 zł.[/quote'] czyli do gęstwy vegety lub innego kucharka i w promocji 25zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom Kos Opublikowano 18 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Da radę zrobic takie coś w domu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
takijiro Opublikowano 18 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 A pewnie, że da, link. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się